Ja no queda res de l’edifici de l’antiga Flor de Maig de Galvany, sucursal de la cooperativa poblenovina, situada al carrer de Marià Cubí amb Sagués. A finals de maig es va començar a enderrocar l’interior de l’edifici, al juny en va desaparèixer la façana i ara l’immoble ja s’ha reduït a un solar.

Arran d’unes reivindicacions veïnals fa un mes i mig, l‘Ajuntament de Barcelona va iniciar converses amb la propietat, la promotora Sunway, a principis de juny per impedir l’enderroc total de l’edifici. No es va arribar a cap acord, ja que la finca no estava catalogada i la propietat tenia la llicència d’enderroc en regla.

Seu d’una multinacional dels Estats Units

Segons ha sabut betevé, l’arrendatària del solar és una multinacional estatunidenca que no ha volgut conservar l’immoble de l’antiga cooperativa. Properament hi construïrà un edifici d’oficines que serà la seva seu a la ciutat de Barcelona.

Una reivindicació veïnal perduda

El veïnat de Galvany denuncia que s’ha perdut un edifici emblemàtic, de l’any 1918, amb elements rellevants, així com també un símbol de l’associacionisme del barri. Demanen que l’Ajuntament catalogui i protegeixi els edificis històrics del barri i de la ciutat perquè no es torni a repetir una situació com aquesta.