Conseller de Salut, Josep Maria Argimon

Les dades de contagis de coronavirus cada vegada milloren més i, un cop superada la fase més dura de la pandèmia, ara el que preocupa és el repunt d’altres patologies. En una entrevista a RAC1, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit que tot fa pensar que “detectarem càncers en estadis més avançats” i que, per tant, tindran menys supervivència. El conseller de Salut ha recordat que “aquest any i mig no ha estat banal”. I això podria notar-se també en altres malalties cardiovasculars.

El conseller ha explicat que aquest petit repunt fa temps que era d’esperar i, per això, ha remarcat la importància de millorar el finançament del sistema sanitari.

La grip, una malaltia que “mata molta gent”

El conseller de Salut també ha afirmat que aquesta tardor i hivern seran “durs” pel que fa als casos de grip. Argimon creu que sovint es menysté i remarca que és una malaltia que “mata molta gent”. De fet, ha explicat que durant la tercera onada de la covid (després del Nadal del 2020) no hi va haver un excés de mortalitat, malgrat que va ser tan “crua i dura” com la segona. El motiu és que els anys anteriors hi havia hagut epidèmies de grip i les dades de mortalitat eren més elevades per aquest motiu.

Per això, ha remarcat la importància de la vacunació, especialment de les persones majors de 60 anys i aquelles que pateixin algun tipus de patologia crònica. Argimon ha afirmat que aquest any els majors de 70 anys rebran al mateix moment la tercera dosi de la vacuna de la covid i la de la grip.

El conseller ha destacat que la campanya de la vacunació de la grip del 2020 va funcionar i va tenir una cobertura vacunal molt elevada.