Les càmeres de seguretat del restaurant Xiroi Ca la Nuri, a la platja del Bogatell de Barcelona, mostren el moment en què un grup de persones assalten l’establiment. Els fets es van produir la matinada de dissabte a diumenge, coincidint amb la macrobotellada de la platja del Bogatell, la segona durant les nits de les Festes de la Mercè.

A les imatges, a les quals ha tingut accés betevé, es veu com un noi encaputxat accedeix a la caixa que hi ha darrere la barra i, només un instant després, comencen a entrar-hi joves corrents. Alguns marxen amb ampolles d’alcohol i altres objectes que van trobant i, fins i tot, un d’ells s’emporta un ordinador portàtil. L’altra càmera de seguretat, amb la imatge general del menjador del restaurant, també mostra una desena de persones assaltant el negoci.

Demanen que es reobri l’oci nocturn

Tot i que l’establiment ja va poder reobrir aquest diumenge, encara està avaluant el cost de les destrosses. El propietari, Ricard Noguera, xifra les pèrdues en 30.000 €. Assegura que ja s’han plantejat contractar seguretat privada si es repeteixen els fets, i considera que l’obertura de l’oci nocturn i ampliar els horaris de la restauració ajudaria a evitar-ho.

A Las Sardinitas van passar por

Just al costat del Xiroi, els saquejos també es van repetir a l’establiment Las Sardinitas. D’aquí, els assaltants se’n van endur tot l’alcohol que van trobar i també van buidar la màquina de tabac. L’encarregat hi va arribar a les cinc de la matinada, quan el mal ja estava fet. Assegura que va passar por però que, gràcies que s’hi va quedar fent guàrdia, va poder evitar que hi tornessin a entrar.