La portaveu adjunta d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, ha exigit al govern municipal “recuperar urgentment la seguretat” a la ciutat per “evitar el vandalisme” que hi ha hagut en les macrobotellades de la Mercè 2021. Alamany ha apuntat a l’executiu d’Ada Colau com a responsables de la situació per “una falta de lideratge institucional”. Per això ha sentenciat: “Si no se’n surten, perquè no poden o perquè no volen, que s’apartin”.

Si des del govern no se’n surten perquè no volen o perquè no poden, que s’apartin, perquè  aquí hi ha una força que té ganes i ambició de liderar Barcelona
Elisenda Alamany, portaveu adjunta d’ERC

Alamany ha assegurat que el dispositiu policial “no estava a l’altura de la Mercè del 2021”, i ha recriminat al govern municipal que menystingués les mesures de prevenció que ERC va plantejar a mitjans de mes, com ara prohibir la venda d’alcohol a determinades hores o perimetrar “àrees sensibles”. “Cal prevenció, recursos i diàleg amb l’oposició”, ha apuntat la portaveu adjunta d’ERC, que ha dit que el tinent d’alcalde Albert Batlle va “menystenir i banalitzar” els episodis. 

Regidors d’ERC i Junts han registrat la convocatòria d’un ple extraordinari per reprovar l’alcaldessa i els tinents d’alcalde Albert Batlle, Jaume Collboni i Jordi Martí pels aldarulls posteriors als botellots. És potestat de Colau convocar la sessió, en la qual Alamany ha dit que esperen que el govern municipal doni explicacions.