El sindicat de mossos SAP-Fepol denuncia que els 320 agents que la Generalitat ha anunciat que es destinen a Barcelona provenen d’altres poblacions properes i que això provocarà problemes d’inseguretat en aquests punts del territori que es quedaran “desvestits“. A més, la portaveu del sindicat SAP-Fepol, Imma Viudes, ha explicat en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’ que la xifra de 320 agents destinats a Barcelona no és certa. Viudes assegura que en realitat en són 183, ja que els 137 restants ja estan a Barcelona des del mes de juny i són agents en pràctiques de la nova promoció dels Mossos.

Segons ha explicat Viudes, aquests 183 agents provenen d’altres poblacions del territori com ara el Prat, Sitges, Vilanova i la Geltrú o Pineda de Mar, que ja estan patint la manca d’efectius dels Mossos i que ara, encara quedaran més descobertes. “Si movem els agents d’un cantó a l’altre el que estem fent és desplaçar el problema”, sentencia Viudes.

SAP-Fepol proposa crear una bossa d’hores

Per SAP-Fepol mentre no es puguin incorporar agents provinents de noves promocions, s’han de preveure altres mesures com l’aprovació d’una bossa d’hores en aquelles poblacions que pateixen manca d’efectius i, especialment, a Barcelona. Viudes recorda que ara s’ha incorporat la primera promoció d’agents des del 2012. Són 460 nous mossos, però, que assegura que no poden cobrir el dèficit de 2.000 agents que es va xifrar el 2009.

Entreguen un escrit a la Junta de Seguretat Local

El sindicat dels Mossos d’Esquadra han fet sentir la seva veu coincidint amb la Junta de Seguretat Local, en què Miquel Buch posarà en comú amb l’Ajuntament l’increment de mossos a Barcelona. Els representants de SAP-Fepol han entregat un escrit a la Junta de Seguretat Local en què hi han reflectit les seves queixes i demandes. A les portes de l’Ajuntament, a la plaça de Sant Jaume, han coincidit els sindicalistes i Miquel Buch, però han evitat trobar-se.