Aquest estiu i fins l’1 d’octubre, 161 agents dels Mossos d’Esquadra s’incorporen a la plantilla de Barcelona per fer front a l’operació estiu. Es tracta d’una part de la nova promoció de 454 mossos que aquest dimecres s’han graduat amb el tradicional llançament de gorres a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a Mollet del Vallès. És la primera fornada de policies després que durant sis anys l’Administració pública no n’hagi fet cap convocatòria.

Les comissaries que en sortiran més beneficiades són Ciutat Vella, Eixample, Sant Martí i Sants-Montjuïc, les més turístiques i properes al litoral. És on es destinaran la major part dels agents nous, tot i que també es reforçaran altres comissaries. El metro és l’altra destinació dels agents, concretament 31, on prioritzaran la seguretat i la prevenció dels furts. 

Després d’aquest període estival, es farà de nou un repartiment dels agents, tot i que a hores d’ara es desconeix on aniran finalment. Aquest divendres el comissari de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona, Carles Anfruns, rebrà els nous agents en un acte al Palau Firal Maria Cristina.

La demanda de Colau

Una de les peticions més reiterades de l’alcaldessa, Ada Colau, al govern de la Generalitat ha estat, precisament, un augment de 150 agents per fer front a la temporada d’estiu a la ciutat. La demanda ve de lluny. En la darrera Junta de Seguretat Local, Colau va fer la petició expressa al conseller d’Interior, Miquel Buch, que va respondre-li que “de moment, no”. La petició, a més, també va marcar la campanya electoral per a eleccions municipals del 2019, ja que Colau va acusar Interior d'”abandonar la seguretat de Barcelona” per interès electoral, cosa que Buch li va negar per carta, tot i reconèixer-li la falta d’efectius.

138 guàrdies urbans nous

A banda dels mossos d’esquadra, a la plantilla de la Guàrdia Urbana també s’hi incorporen 138 policies de la darrera promoció, que es destinaran a tasques de proximitat al carrer en diverses comissaris de districte. Es van examinar fa justament un any i hi van optar 3.900 persones.