(ACN) L’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona investigarà per què els infants estan més protegits del coronavirus que no pas la resta de la població. L’objectiu és descobrir quins són els factors que protegeixen les nenes i els nens i trobar un tractament que permeti estendre a la població adulta la protecció natural.

La plataforma Kids Corona

Els investigadors creuen que els infants poden tenir la clau per entendre el virus i la pandèmia. L’hospital vol reclutar per a l’estudi 500 famílies amb nens en què almenys un adult hagi tingut la covid-19 i ha posat en marxa la plataforma Kids Corona per impulsar diverses línies de recerca, entre les quals també la infecció en les dones embarassades.

Els estudis de recerca que es duran a terme a Sant Joan de Déu també pretenen aclarir i donar resposta a preguntes que en l’actualitat preocupen a la societat, com per exemple si els infants són transmissors del coronavirus a la població.

Baixa incidència en els infants

La incidència d’aquest coronavirus és especialment baixa entre els infants, tot i que tradicionalment són un dels col·lectius amb més risc de patir malalties respiratòries greus. En el cas dels contagis, a més, els símptomes són en general lleus. A l’Hospital Sant Joan de Déu, des del 7 de març, s’han realitzat 407 proves PCR a infants amb símptomes sospitosos de coronavirus i 18 han donat positiu, menys del 5 %.

Segons ha afirmat el cap del Servei de Pediatria de Sant Joan de Déu, Juan José García: “Conèixer el que passa en els infants amb aquesta malaltia pot ser clau per prendre decisions i trobar la solució per a la pandèmia als adults que pateixen les conseqüències de la infecció”.