Des d’aquest dijous, l’Ajuntament de Barcelona posa a disposició dels ciutadans un nou web amb informació actualitzada de les dades d’afectació del coronavirus a la ciutat. Fins ara només es donava a conèixer la xifra total de malalts en el conjunt de Catalunya i a Espanya i aquesta eina permet quantificar la xifra d’afectació en concret a Barcelona. El web és aquest: www.aspb.cat/docs/COVID19aldiaBCN/

Afectació per edat i sexes, mortalitat i evolució de les dades

El nou web permet consultar, per exemple, quina és la variació diària de la malaltia, quines morts s’han registrat fins ara i detalls més específics com ara com es distribueixen els malalts, per sexe i edat, i fins i tot per territori (secció censal). Entre les dades que s’han donat a conèixer, destaca la d’infectats des de l’inici de la pandèmia, hi ha 7.683 persones a la ciutat. També les xifres de mortalitat, que en aquest mes de març han arribat a les 2.629 persones, 1.300 morts més del que seria un mes de març habitual.

Segons la regidora de Salut, Gemma Tarafa, aquestes dades han de permetre “dimensionar l’afectació de la covid-19 a la ciutat”. D’aquesta manera l’administració es podrà avançar a les noves fases que aniran venint.

D’on surten les dades

La informació que conté l’informe s’ha extret de les dades del registre COVID-19 de la Generalitat de Catalunya i també s’ha fet servir el registre d’enterraments que gestiona l’Agència de Salut Pública de Barcelona, a partir de les dades de les funeràries de la ciutat.