Les visites al CAP no urgents s’han ajornat davant la crisi pel coronavirus. Ara bé, si ets usuari de medicació de llarga durada i renovaves el medicament anant al CAP, ara i durant el decret d’estat d’alarma ho pots fer a la farmàcia. Pots anar a la farmàcia i si el medicament ja estava al Pla de medicació, des de la farmàcia es donarà la medicació per a un mes més de tractament. Si el medicament, en canvi, és nou o de control especial, cal que et posis en contacte amb el metge a través de l’eConsulta de La Meva Salut o per telèfon.

Aleshores el metge valora la sol·licitud i autoritzarà a tenir el medicament disponible a la farmàcia. Has de tenir en compte, però que si t’ha caducat el Pla de medicació, per anar a la farmàcia cal dur la targeta sanitària. El metge o metgessa valora la sol·licitud i emet el Pla de medicació perquè el puguis tenir disponible des de la targeta sanitària (TSI) o perquè te’l puguis descarregar des de La Meva Salut.

Alguns hospitals han establert un servei d’enviament a domicili dels medicaments als pacients no hospitalitzats, mentre d’altres continuen dispensant els medicaments als centres sanitaris. En tot cas, cal que el pacient consulti al servei de farmàcia de l’hospital quin sistema ha establert. En el cas de la dispensació de la medicació en assaigs clínics es recomana que el pacient rebi, amb caràcter general, una quantitat de medicació que permeti cobrir un període major de tractament de l’habitual. També es concreta que l'”òrgan competent en matèria de prestació farmacèutica de la comunitat autònoma” estableixi “les mesures oportunes” perquè aquests pacients puguin rebre “la medicació en el seu domicili”.