noies en una discoteca, reobre l'oci nocturn

Aquest divendres s’ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) l’acord del Consell Interterritorial de Salut sobre els horaris i aforaments de l’hosteleria i l’oci nocturn. Segons el text, discoteques i locals d’oci nocturn podran obrir fins a les dues de la matinada (ampliable fins a les tres), amb un aforament del 50 %, però només en les zones amb nivell de risc 1 de contagi. En el cas de les comunitats amb nivell d’alerta 2, com és el cas de Catalunya, seran els governs autonòmics els que valoraran si autoritzen l’obertura dels locals, però amb l’aforament limitat al 30 %. Les comunitats que estiguin en nivell 3 o 4 d’alerta no podran obrir els establiments.

Amb la publicació al BOE, el Ministeri de Sanitat recorda que les mesures són de compliment obligat fins a assolir el 70 % de població vacunada. Tot i això, algunes comunitats ja han avançat que no l’aplicaran. A Catalunya, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, no concreta la data de represa del sector, tot i que es mostra favorable o reobrir els locals.

Nivell 1 d’alerta

Les mesures publicades al BOE sobre la reobertura dels locals d’oci nocturn són diferents segons el nivell de risc de contagi de les comunitats autònomes. Així, en autonomies amb un nivell 1 d’alerta (que entre altres coses han de tenir un màxim de 50 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies) els locals hauran de seguir els criteris següents:

  • Consum de begudes i aliments asseguts en taules, tant a l’interior com a l’exterior, amb una distància d’1,5 metres entre cadires
  • 50 % d’aforament màxim a l’interior i taules de sis persones com a màxim
  • 100 % d’aforament a l’exterior i taules de 10 persones com a màxim
  • Horari de tancament: dues de la matinada, ampliable fins a les tres

Nivell 2 d’alerta, el cas de Catalunya

Les comunitats que es trobin en el nivell 2 d’alerta (per sota dels 150 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies, entre altres condicions) podran valorar si autoritzen l’obertura dels locals d’oci nocturn, però amb límit d’aforament interior a un terç com a màxim. Aquest és el cas de Catalunya.

Nivell 3 i 4 d’alerta, locals tancats

En el cas de les autonomies que es trobin en un nivell 3 o 4 d’alerta, el document de Sanitat els prohibeix l’obertura dels locals d’oci nocturn.