(ACN) La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha presentat un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que reclama la reobertura immediata de discoteques, sales de ball i de festes amb espectacle, bars musicals o karaokes, que fa més d’un any que es troben amb la persiana abaixada per les restriccions per combatre la covid.

La patronal considera que les restriccions no es poden mantenir en la situació epidemiològica actual que té Catalunya. L’alt tribunal català ja va acceptar un recurs de FECASARM la setmana passada que autoritzava bars i restaurants a obrir fins a les 12 de la nit amb un aforament del 50 %, per sobre del llindar marcat pel govern català.

La patronal insisteix que no té cap mena de sentit mantenir les sales tancades “sine die” i més quan la situació sanitària ha canviat radicalment des del mes d’agost de l’any passat i “les proves pilot —com les de la Sala Apolo o el Sant Jordi— han demostrat l’eficàcia dels tests previs per accedir sense necessitat de guardar distància de seguretat”.

FECASARM demana al tribunal que adopti mesures cautelars urgentíssimes tenint en compte els “greus perjudicis” que estan patint els locals d’oci nocturn després d’arrossegar entre 10 i 14 mesos tancats.

L’organització també va presentar un recurs al TSJC que reclama que les sales de concerts puguin servir consumicions i tenir el públic dempeus, així com l’ampliació horària de les activitats de restauració fins a la una de la matinada.