Els alumnes d’entre 12 i 16 anys podrien estar vacunats abans que comenci el curs escolar 2021-2022. Així ho ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, sempre que l’Agència Europea de Medicaments (EMA) autoritzi el vaccí de Pfizer per a aquesta franja d’edat. “Estem en disposició d’abordar aquesta qüestió en el si del Consell Interterritorial”, ha explicat la ministra, que també ho ha condicionat a la situació epidemiològica pel coronavirus que hi haurà a Espanya per aquelles dates.

La titular d’Educació, Isabel Celaá, ha celebrat la decisió, la qual rep “amb els braços oberts”. Considera que la vacunació d’aquests joves suposarà un “avenç important” en el retorn a la normalitat a les aules de secundària.

Pel que fa a l’ús de la mascareta a les escoles i els instituts, la ministra Darias ha recordat que ara per ara no hi ha canvis en el document d’actuacions per als centres educatius i que, per tant, els pròxims dies continuarà sent obligatori aquest element de protecció. Ara bé, ha obert la porta a possibles actualitzacions per relaxar-ne l’ús aviat.

Tot això ho han explicat Darias i Celaá en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial, en què també han explicat com volen que sigui el curs 2021-2022: 100 % presencial i mantenint els grups bombolla i la mascareta a les aules.