Les baixes entre els treballadors sanitaris i d’atenció a les residències de gent gran han obligat a fer una crida per trobar substituts i reforços. Per oferir-los la formació bàsica en àmbits com la protecció davant el coronavirus i la higiene s’ha posat en marxa l’Aula Virtual d’Atenció a les Persones Grans. S’hi pot accedir a través d’un enllaç al mòbil o a l’ordinador. Segons un comunicat del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), els cursos, d’entre 10 i 15 hores, garanteixen un desenvolupament de la feina amb rigor i professionalitat. Fins ara ja s’hi han inscrit 290 persones, el 75 % de les quals són dones.

Els inscrits reben formació sobre rentat de mans i mesures de protecció, cura i higiene, acompanyament en els moviments a persones amb baixa mobilitat, ajuda per menjar i altres procediments relatius a les activitats de la vida diària de la gent gran de les residències. La formació inclou un mòdul motivacional, que vol que visualitzin el valor que aquesta feina té tant per ajudar a superar la crisi com per donar suport a la gent gran.

aula virutal residencies gent gran coronavirus

Suport virtual a la formació

L’Aula Virtual és fruit de la col·laboració entre el SOC, el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CFCC) i la Unió Consorci Formació, que hi aporta els professors, a més de la plataforma i els continguts de manera gratuïta.

L’organització Metges sense Fronteres també posa a disposició del personal que treballa a les residències de gent gran diversos mòduls específics formatius a través de la seva plataforma en línia. Aquests mòduls permeten ampliar i actualitzar coneixements sobretot en l’àmbit de la salut, com per exemple la correcta utilització dels equips de protecció individual o l’ús de les mascaretes.