(ACN) Les parades de llibres i flors del Sant Jordi d’estiu d’aquest 23 de juliol s’ubicaran a diversos trams centrals del passeig de Gràcia, on es tallarà el trànsit. La proposta consensuada entre el govern i el sector del llibre l’ha d’aprovar ara el Procicat. Així ho han explicat a l’ACN fonts de la negociació, que han destacat que faltava desencallar la ubicació on celebrar el Sant Jordi d’estiu de Barcelona, una edició ajornada per la crisi del coronavirus.

Entre altres mesures que ja va avançar l’ACN, els organitzadors proposen que les signatures dels autors es realitzin a través de cites prèvies per evitar les aglomeracions i que les parades de llibres i flors estiguin obertes fins a les 12 de la nit.

Les parades que hi hagi al passeig de Gràcia el 23 de juliol s’atorgaran només a editorials, llibreries i floristeries, és a dir, a professionals del sector del llibre i de la flor. Al seu moment, fonts consultades en preveien entre 200 i 300. Així mateix, llibreries de la ciutat situaran la parada davant mateix de la botiga.

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, va explicar aquest dimecres des del Parlament que han treballat en 14 plans de desconfinament per a la represa de l’activitat cultural, l’últim dels quals va ser el del Sant Jordi del 23 de juliol, lliurat ja al Procicat.