alumnes joves

La secretària d’Estat de Sanitat, Sílvia Calzón, i el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, han coincidit a l’hora de justificar l’increment de contagis de covid-19 en la població més jove perquè encara no han pogut accedir a la vacunació. “El virus no infecta qui vol, sinó qui pot”, ha defensat Calzón, qui també ha demanat que no s’estigmatitzi aquest grup de població, perquè des de l’inici de la pandèmia ha tingut un “comportament exemplar”.

Els brots de les Balears afecten tot Espanya

Fernando Simón ha apuntat que actualment a Espanya hi ha 1.167 casos vinculats al gran brot de coronavirus sorgit arran dels viatges de fi de curs a Mallorca i 4.796 persones en quarantena. En el cas de Catalunya, segons ha confirmat aquest matí la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, hi ha 132 persones que s’han contagiat a Mallorca i 76, a Menorca.

Vacunació a totes les franges d’edat

Sanitat ha obert la porta a fer coincidir la vacunació de les diferents franges d’edat, tal com va aprovar l’última Comissió de Salut Pública. Aquesta proposta aniria en la línia del que ha plantejat aquest dilluns al matí la conselleria de Salut, que estudia obrir de cop la vacunació a la franja de 16 a 29 anys.