tall Meridiana

(ACN) L’Audiència Provincial de Barcelona ha ratificat la sentència d’un jutjat penal que condemna a un any i mig de presó un militant d’Arran detingut el 19 d’octubre del 2019 al tall de l’avinguda Meridiana. Els càrrecs dels quals se’ls acusa és atemptat contra l’autoritat i lesions a un agent dels Mossos d’Esquadra.

El jutje al·lega “falta de credibilitat”

El jutge de la secció 7a desestima el recurs d’apel·lació perquè no veu “cap error en la valoració de les proves ni vulneració dels principis de tutela judicial efectiva o presumpció d’innocència”. A més, considera que hi ha “falta de credibilitat” en la versió de l’acusat, mentre sí que considera creïble la de l’agent lesionat.

Segons la versió que recull la sentència, les ferides es van produir en el moment en què els Mossos van demanar a un grup de persones que no travessessin el cordó policial per ocupar la via. La versió de l’agent és que mentre subjectava un manifestant, l’acusat el va empènyer. A més, el jutge recorda en la resposta al recurs que l’acusat —que només va respondre les preguntes de la seva defensa— va reconèixer que era al lloc dels fets, tot i que va negar que agafés al mosso, l’empenyés fent-lo caure a terra i li provoqués lesions.

Presó, multa i indemnització

La sentència condemna el manifestant, militant d’Arran, a un any i mig de presó. També haurà de pagar 360 euros de multa i 1.350 d’indemnització a l’agent pels dies que va estar de baixa i les seqüeles que li han quedat en el quart dit de la mà dreta, com determina un informe mèdic forense.

Crítiques d’Alerta Solidària i Arran

Alerta Solidària i Arran critiquen en un comunicat que el jutge rebutgi l’aclariment de la sentència que consideren que no donava resposta a una al·legació sobre l’aplicació indeguda del delicte d’atemptat contra l’autoritat.

Les entitats recorden també que la Generalitat “exercia d’acusació particular només d’acord amb la versió de l’agent dels antiavalots” i afegeixen que “es va oposar al recurs d’apel·lació de la defensa i va demanar la confirmació de la sentència condemnatòria”.