Dones trans Sant Antoni

Feia dos anys que vivien de relloguer a Sant Antoni, però aquest dilluns al migdia, coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, s’han quedat sense lloc on dormir. La Lupita i la Krim, dues dones trans, denuncien que l’inquilí del pis que els rellogava l’habitació ─al número 92 del carrer de Floridablanca─ els ha tret les pertinences al replà i ha col·locat una reixa a la porta perquè no entressin de nou. Ara, Raval Rebel els busca una alternativa on passar la nit.

Ser trans i buscar pis de lloguer, un camí ple d’obstacles

Segons Anna Moreno, membre del col·lectiu, fa tres mesos que l’arrendador els va demanar que marxessin i, des d’aleshores, afirmen, els ha fet la vida impossible: els últims dies, per exemple, els havia tallat l’aigua i la llum. Les dues afectades relaten que justament volien abandonar el pis, però que la cerca d’un de nou ha estat un camí ple d’obstacles. A banda dels preus desorbitats de Barcelona, asseguren que ningú no els lloga res pel simple fet de ser dones trans.

D’altra banda, lamenten que els Mossos d’Esquadra no hagin actuat després que totes dues demandessin la persona que els llogava l’habitació per coaccions i agressions verbals. “És un exemple de la vulneració radical de drets als quals s’enfronten les persones trans cada dia en aquesta ciutat”, diuen des de Raval Rebel. Precisament, al número 92 de Floridablanca hi viuen el Fran i l’Alpha, dos inquilins que la propietat de l’edifici ha portat a judici aquest dilluns.