La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona i la Plataforma contra l’Amiant d’Horta-Guinardó han presentat els cartells amb què volen senyalitzar els punts amb amiant que, consideren, són més perillosos al turó de la Rovira. Asseguren que es tracta d’aquelles parts fora dels camins per on transiten esportistes i on, fins i tot, juguen infants.

El turó de la Rovira, entre Can Baró i el Carmel, és un dels punts de Barcelona més contaminats amb amiant per les antigues barraques que hi havia a la zona. Fa temps que els veïns i les entitats del barri volen que se’n retirin les restes, però mentre això no passi han decidit fer un pas més. Han creat uns cartells per alertar dels perills de la uralita i estan dirigits sobretot a corredors i excursionistes, molt presents a la zona, però també a nens que puguin jugar a la muntanya.

L'amiant fora dels camins és perillós al Turó de la Rovira segons representants veïnals

Els han dissenyat amb un codi QR per poder ampliar la informació. Des de la FAVB, Josep Ramon Carme assegura que l’objectiu és alertar del perill que els vianants transitin per les zones situades fora dels camins habilitats. Adverteix que als camins l’amiant no és perillós perquè queda aïllat amb el sauló, però fora, no, i és on hi ha més risc per a la salut.

Pensem que almenys serviran perquè la gent vagi amb compte de no jugar amb terres contaminades a més de preguntar i informar-se de què significa l’amiant i quins en són els riscos
Josep Ramon Carme, FAVB


El districte d’Horta-Guinardó ha explicat a la darrera audiència pública que l’Ajuntament de Barcelona està treballant en una estratègia conjunta per fer front a l’amiant a escala de ciutat i que està previst fer actuacions en àmbits com el turó de la Rovira dins d’aquest marc estratègic en el futur. Els representants veïnals informen que presentaran els cartells al consistori amb l’objectiu de dur a terme l’acció de manera consensuada, però, asseguren, els penjaran d’aquí a unes setmanes s’arribi a un acord o no.