Més de 130.000 infants i adolescents de Barcelona han començat aquest dilluns els casals d’estiu. La demanda ha crescut prop del 15 % respecte a l’estiu del 2020, el primer en pandèmia. L’oferta de la campanya municipal d’estiu inclou les escoles bressol d’estiu, els casals esportius, com ara els Campus Olímpia, i colònies, entre d’altres. Són en total, més de 1.300 activitats de lleure.

“La campanya de l’any passat va ser un gran èxit, va ser el banc de proves de les mesures anticovid-19. Ara tornem a la normalitat amb un reimpuls de la campanya de vacances”, ha explicat el regidor d’Infància, Joventut i Gent Gran, Joan Ramon Riera.

4,3 M € d’ajudes econòmiques

Aquest any, tothom qui compleixi els requisits tindrà accés a ajudes econòmiques, prop de 21.300 famílies les han sol·licitat i, també com a novetat, es podrà rebre fins a un 90 % del preu. Per això, l’Ajuntament ha destinat 4,3 milions d’euros a les ajudes, un 25 % més que l’any passat. En total, s’han dedicat 7,2 milions d’euros per a la programació d’activitats.

També s’ha fet una aportació per ampliar els equips de monitors per a l’atenció d’infants amb alguna discapacitat per tal que puguin gaudir dels casals de manera inclusiva, un total de 925.000 euros. “Han de poder conviure infants amb discapacitat i infants sense discapacitat, tota l’oferta és inclusiva“, ha apuntat el regidor d’Infància i Joventut.

Entre les activitats que s’han reforçat hi ha l’oferta als barris amb més necessitats econòmiques. En destaquen les dels casals urbans gratuïts Baobab o els casals d’estiu dels mesos d’agost, que són gratuïts o de preus molt reduïts. També s’han obert 7.000 places d’activitats educatives a museus de la ciutat i el programa Èxit estiu per reforç educatiu per a l’alumnat d’ESO.