El brot de contagis que s’ha produït a les illes Balears després dels viatges de fi de curs ha tocat de ple a Barcelona. Segons les darreres dades de l’Agència de Salut Pública ja hi ha 140 persones contagiades (la meitat s’haurien contagiat a Menorca i l’altra meitat a Mallorca) d’una vintena de centres escolars afectats (19) la majoria de Sarrià – Sant Gervasi i les Corts. Només en relació amb els casos de Menorca ja hi ha 300 contactes aïllats. Les xifres, però, encara són provisionals i podrien variar en les properes hores.

Aquest dilluns, coincidint amb l’augment de contagis entre els més joves, Salut ha apuntat que s’estudia vacunar les persones d’entre 16 i 29 anys de forma conjunta.

Carme Borrell demana prudència a la gent jove

La directora de l’Agència de Salut Pública, Carme Borrell, ha demanat a les persones joves prudència a l’hora de sortir a la nit. Borrell entén “que les persones joves després d’aquesta epidèmia ho han passat malament” i considera que “han de fer esbarjo”. Creu que no s’ha de criminalitzar la gent jove pel fet que vulguin sortir, però demana que “es faci amb condicions”. Sobre les seves declaracions d’aquest diumenge en relació amb l’oci nocturn, la responsable de l’Agència de Salut Pública de Barcelona creu que es “van malinterpretar”. Afegeix, a més, que la decisió sobre les mesures i les restriccions correspon només al Procicat i al govern de la Generalitat.

242 estudiants contagiats a tot Catalunya

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que de moment s’han comptabilitzat 242 estudiants catalans que s’han contagiat en els viatges de final de curs a Mallorca, Menorca i Tenerife. La xifra de casos s’ha doblat en el brot de Mallorca, que ha passat de 64 a 132 casos en poques hores; a Menorca s’ha evolucionat de 57 a 76 contagis, i a Tenerife, de 27 a 34. En total hi ha uns 1.200 contactes aïllats. Aquest cap de setmana s’han fet unes 4.800 trucades, 2.800 més que el cap de setmana passat. S’han programat 2.145 proves, 1.100 més que la setmana passada.