A Catalunya, ja són 242 els joves contagiats pels brots dels viatges de fi de curs a les Balears i a les Canàries. A la ciutat de Barcelona hi ha 19 centres educatius afectats per alumnes que s’han contagiat del virus a Menorca i Mallorca. betevé ha pogut conversar amb Alexandra Torras, una estudiant de l’Escola Frederic Mistral —a Sant Gervasi – la Bonanova— que s’ha infectat de coronavirus. “Ens veuen molt immadurs, i no és això”, critica.

Relata que, en acabar el curs, diversos grups d’amics de l’escola van decidir organitzar una sortida d’uns dies a Menorca. Segons explica, durant l’estada van fer trobades i festes a la nit als allotjaments o en locals nocturns, però assegura que amb altra gent seguien totes les mesures anticovid. “Anàvem amb la mascareta als llocs públics. […] Hem tingut dos anys molt difícils, sense sortir, fent les coses bé… i de cop ens passa això”, argumenta.

Critica que es demani un test d’antígens, “no tan fiable”

Torras argumenta que “li podria haver passat a tothom”, i lamenta que als joves se’ls estigmatitzi. “Nosaltres no estem vacunats i ho hem contagiat més. […] No és que haguem fet una cosa molt irresponsable. En part sí, però no tant.“, rebla. És la segona vegada que pateix la malaltia a casa: ella s’ha confinat a Barcelona perquè, en no tenir símptomes, es va fer la PCR en tornar. Ara bé, té companys que passen la quarantena a l’illa perquè ja s’havien trobat malament allà.

A parer de l’Alexandra, la causa del contagi massiu podria haver estat la prova que el govern balear demana per accedir-hi. Segons ella, la majoria d’estudiants han optat per realitzar-se un test ràpid d’antígens perquè és més accessible i barat que la PCR. “I no és tan fiable. Quan em vaig contagiar per primera vegada, per exemple, el resultat de l’antígens va ser negatiu i el de la PCR posterior, positiu”, narra.