vacunes punt mòbil

(ACN) La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha afirmat aquest divendres en una entrevista a Onda Cero que “sens dubte” caldrà vacunar-se cada any de la covid. Considera que serà necessari davant de l’aparició de noves variants del virus. Actualment la variant delta és predominant a Catalunya, i ja representa el 88 % dels contagis a Barcelona.

Converses amb Pfizer i Moderna per la tercera dosi

La ministra també ha assegurat que “tot apunta” que caldrà una tercera dosi del vaccí en la campanya actual. “De fet ja hem subscrit contractes amb Pfizer per import de 1.800 milions d’euros i 400 milions d’euros amb Moderna per al 2022 i 2023″, ha sentenciat. Per tant, segons la ministra, caldrà aquesta tercera dosi, “i el que està per determinar és quan” s’imposarà.

L’anàlisi d’aquest divendres de la ministra Darias contrasta amb la que va donar fa només tres dies, quan va condicionar l’administració d’una tercera dosi a l’anàlisi de l’Agència Europea de Medicaments (EMA).

L’OMS, contrària a una tercera dosi

De moment, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) desaconsella una tercera dosi de la vacuna contra la covid. Considera que les dades científiques no ho justifiquen i que, a més a més, incrementa la desigualtat. També l’Associació Espanyola de Vacunologia considera “il·lògic i irresponsable vacunar amb la tercera dosi els països rics quan hi ha països que no poden vacunar. L’entitat alerta dels perills que això suposa respecte que hi hagi més circulació del virus i més risc que aparegui una nova variant contra la qual no serveixin les vacunes.