Més de 4.000 persones han ocupat aquesta tarda, des de les 19 h, el passeig de Gràcia de Barcelona seguint la convocatòria de 40 entitats entre les quals hi ha la plataforma LGTBI.cat i Pride Barcelona. Aquest acte contra l’LGTBIfòbia té la intenció de donar una resposta clara i contundent a l’augment de les agressions i els discursos d’odi. Per tal de garantir les mesures sanitàries l’acte, en forma de manifestació estàtica, ha estat dividit en tres trams, amb controls d’accés on es dispensa gel hidroalcohòlic i es recorda l’obligatorietat de l’ús de la mascareta.

Entre els manifestants, s’hi han pogut veure el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i Tània Verge, consellera d’Igualtat i Feminisme. També hi han assistit el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i Laura Pérez, regidora de Feminismes i LGBI de l’Ajuntament de Barcelona.

“No podem romandre passius”

La convocatòria fa una crida a afegir-s’hi a “totes les persones que desitgen una societat més inclusiva i democràtica“. Katy Pallàs, vicepresidenta de la plataforma LGTBI.cat, ha dit: “No podem romandre passius davant els discursos d’odi”.

Escalada d’LGTBI-fòbia a Barcelona

El 9 de juliol, l’Observatori contra l’Homofòbia també va convocar una concentració per les agressions a Gràcia, en què van dir llavors que era un context d’“espiral de violència”. El Yuri i l’Andree van explicar en primera persona l’agressió “extremament violenta” que van patir durant la revetlla de Sant Joan a Gràcia.

Des d’aleshores, també han transcendit agressions homòfobes a la Marina de Port i una agressió trànsfoba a Sants. La majoria dels agressors encara no s’han trobat. D’altres, com l’autor d’un atac homòfob al Poble-sec, sí que han estat detinguts, però han quedat en llibertat amb càrrecs.

Afectacions al servei de bus

Les línies de bus V15, 7, 22 i 24 no circularan pel passeig de Gràcia a causa de la manifestació prevista a partir de les 19 h. Seguint les indicacions de la Guàrdia Urbana, TMB ha informat que hi haurà afectacions al servei de bus entre la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer d’Aragó