Vacunació a Fira de Barcelona

El Ministeri de Sanitat ha donat llum verda a la tercera dosi de la vacuna de la covid per a tota la població major de 18 anys, és a dir, tote les persones menors de 40, ja que la resta ja poden vacunar-se amb la dosi de reforç. Si bé encara no ha donat data, la ministra, Carolina Darias, ha explicat que s’aniran obrint les franges de més a menys edat. Segons Darias, la mesura permetrà augmentar la protecció contra la malaltia a les persones d’entre 18 i 39 anys, que encara no poden demanar cita per rebre la dosi de reforç.

Aquesta era precisament una petició que havia fet ja el Departament de Salut davant l’expansió de la variant òmicron. Les paraules de Darias arriben un dia després d’assegurar que la Ponència de Vacunes ja està treballant en una possible modificació de les estratègia de vigilància actual de la covid. “Ho dic amb tota la cautela, però a poc a poc i gradualment aquesta pandèmia va adquirint característiques d’endèmia“, va dir la titular de Sanitat.

Cinc mesos per rebre la tercera dosi

Darias també ha detallat que s’ha aprovat reduir de sis a cinc mesos l’interval de temps que ha de passar per rebre la dosi de reforç de la vacuna. Fins ara, calia esperar mig any.

La ministra diu que la decisió s’ha pres en “consonància amb altres països” i que es tracta d’una “resposta estratègica”. Afirma que hi ha nombrosos estudis que demostren que “entre els cinc i els sis mesos comença a disminuir l’efectivitat de la vacuna”. El que no cambia és el temps d’espera en cas d’haver passat la covid: caldrà esperar quatre setmanes des de la infecció per rebre la dosi de reforç.