El preu d’un test d’antígens a la farmàcia a partir d’aquest mateix dissabte serà de, com a màxim, 2,94 euros a Espanya. Ho ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en una roda de premsa aquest dijous al migdia. La decisió s’ha pres en el marc d’una reunió de la Comissió IntermInisterial de Preus dels Medicaments. La resolució es publicarà aquest divendres al BOE i entrarà en vigor l’endemà.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ja va explicar fa uns dies que tenia la intenció de regular el cost d’aquestes proves i Sanitat ja va avançar aquest dimecres que l’anunci es faria oficial dijous.

Darias ha explicat que fins ara, l’objectiu ha estat garantir el subministrament de tests a tota la població i que no ha estat fins aquest moment quan el Govern ha cregut que era necessari regular-ne el cost.

L’objectiu és evitar els preus abusius que s’han donat les darreres setmanes, coincidint amb l‘expansió de contagis de la variant òmicron en plenes festes de Nadal. La manca des tests i l’augment de la demanda van fer que els preus es disparessin.

Una eina més per notificar casos

Els tests d’antígens s’han convertit en una eina imprescindible per a la gestió de la sisena onada. Després de l’esclat de casos de les darreres setmanes, Salut va decidir modificar els protocols per descongestionar l’atenció primària. Un positiu detectat amb una prova d’automostra ja es dona per vàlid i, per tant, no es reconfirma al CAP amb un altre test. Per això, experts i consumidors feia temps que reclamaven que els preus es regulessin.