metges atencio pacient coronavirus

El Departament de Salut ha confirmat que del nombre total de positius de coronavirus, 10.228 són professionals sanitaris. Aquestes dades es tradueixen en què més d’un 16 % de les persones contagiades són metges, infermers o altres treballadors de l’àmbit sanitari. Salut també ha informat que 3.491 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació de la covid-19. El nombre de professionals sanitaris contagiats des que va començar l’epidèmia a l’estat espanyol s’eleva a 50.088, segons dades del Ministeri de Sanitat d’aquest dijous.

Des del 9 de març, el Departament de Salut especifica quants dels positius per coronavirus són professionals sanitaris. Tot i això, hi ha hagut vuit dies en què no s’ha donat aquesta dada (10, 12, 22 i 23 de març, 8, 9, 13 i 14 de maig). Per tant, al gràfic no es representa cap punt en aquests dies.

Nou metges morts a Catalunya

El Col·legi de Metges de Barcelona reporta que des de l’inici de la pandèmia nou metges han mort a Catalunya amb diagnòstic confirmat de covid-19. Vuit estaven en actiu a la província de Barcelona i un a la de Lleida. El president del Col·legi, el doctor Jaume Padrós, ha lloat el compromís dels sanitaris tot i ser un dels col·lectius més afectats pel virus: “Hi ha professionals sanitaris que passada la malaltia, han tornat una altra vegada al front. Potser és un excés d’immodèstia, però crec que no hi ha cap professió que pugui donar més del que han donat els sanitaris per a la societat aquests últims mesos“.

Des del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), Enric Mateo també insisteix que “continua sent molt dur i tota la fase de desconfinament no serà senzilla. Són temps difícils“, Mateo ressalta el paper d’altres col·lectius que treballen “braç a braç” amb els sanitaris, com poden ser els serveis de neteja o de manteniment dels hospitals, que també poden haver patit la covid-19.