Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han denunciat tres persones aquest divendres al vespre per incomplir el decret d’estat d’alarma en manifestar-se a Barcelona contra la gestió que el Govern espanyol està fent de la crisi del coronavirus. La protesta, que pretenia replicar les concentracions de Madrid, ha estat convocada a les 20 h a la plaça d’Artós a través de les xarxes socials.

Prèviament, la policia catalana havia preparat un dispositiu policial per evitar l’arribada dels concentrats. El decret d’estat d’alarma no permet, ara per ara, la celebració de concentracions. Una cinquantena de persones s’hi han apropat amb banderes espanyoles, però els agents els han advertit que havien d’abandonar la plaça. Finalment, els agents han identificat aquells que no han volgut marxar i han denunciat almenys tres d’aquestes persones.

Los de Artós es desvinculen de la iniciativa

El grup autodenominat Los de Artós, a través de les xarxes socials, ha manifestat que no tenen res a veure amb aquesta convocatòria. Coincideixen, però, en “la pèssima gestió de la crisi” per part del Govern espanyol, però diuen que prefereixen esperar “que la situació sanitària estigui més controlada per garantir la salut dels assistents”.

Es dona la coincidència que aquest matí el conseller d’interior, Miquel Buch, ha anunciat que proposarà al govern de l’Estat permetre el dret de manifestació amb mesures de prevenció del contagi de la covid-19.