Guàrdia Urbana

Tot i que l’obligació de quedar-se a casa és clara, més enllà de les excepcions previstes -com anar a comprar menjar, anar a la farmàcia o al lloc de feina, o per força major-, hi ha qui continua fent ús de la picaresca per esquivar el confinament pel coronavirus. Segons les últimes dades facilitades per l’Ajuntament aquest dissabte, la Guàrdia Urbana ja ha interposat 5.785 denúncies i ha fet 14.042 avisos. A més, s’han inspeccionat 102 locals i se n’han avisat 583 per incompliments amb l’estat d’alarma.

La tendència de les sancions continua a l’alça. Sense anar més lluny, en només 24 hores s’han incrementat en 1.673 i, si es comparen respecte a les dades de dijous, se n’han afegit prop de 3.400 més.

Balanç dels serveis socials

Pel que fa a la tasca dels serveis socials, l’Ajuntament també ha informat que els nou centres de serveis socials es mantenen operatius i aquest divendres van atendre una mitjana de 61 visites presencials i 70 atencions telefòniques. El Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida per a dones víctimes de violència masclista va fer aquest divendres 16 atencions presencials i 20 atencions telefòniques.