El Departament d’Educació ha activat un pla d’acció per garantir la formació en línia tant dels alumnes com dels professors durant el temps que estiguin tancades les escoles per la crisi del coronavirus. La portaveu del govern, Meritxell Budó, ha anunciat que es reforçaran entorns virtuals ja en marxa com l’Eix o el portal Nodes per facilitar el treball en línia dels centres educatius. També s’han augmentat els continguts del portal Odissea, on s’ofereix formació al professorat, que ens últims dies ha registrat ja més de 4.000 sol·licituds.

L’objectiu és continuar amb la formació

Vist el possible allargament del període de confinament, Budó ha assegurat que l’objectiu del govern és ara potenciar al màxim els entorns virtuals per continuar – en la mesura que sigui possible- la tasca formativa “en termes d’equitat i qualitat“.  Per això, assegura que el departament facilitarà que els centres educatius puguin disposar de plataformes vituals com Eix que permet mesurar el progrés de l’alumnat, posar en comú les tasques, fomentar les feines col·laboratives i fins i tot fer vídeoconferències. Budó ha reconegut que ja hi ha centres que fan servir eines d’aquest tipus, però en el cas que no sigui així, el departament vetllarà per la implantació d’Eix, de manera esglaona.  De la mateixa manera, es reforça el portal Nodes, que facilita la relació de les escoles amb la resta de la comunitat educativa i ja utilitzen actualment 2.000 centres educatius.

 

Formació del professorat

En el marc de la formació continuada, el departament també vol que els professors aprofitin l’aturada de les classes per reciclar-se. En aquest sentit, ha augmentat els continguts que oferta el portal Odissea, un entorn virtual que ofereix continguts formatius per a professionals de l’educació. Budó ha assegurat que durant les últimes hores s’hi han afegit uns 4.700 docents.

Beques menjador

La portaveu del govern ha assegurat que el departament treballa perquè els alumnes que tenen dret a un beca menjador no en surtin perjudicats i assegura que ja s’han enviat les targetes moneder corresponents als ajuntaments. En el cas de Barcelona, està previst que el Consorci d’Educació les rebi en breu.