urbana patrullant

Segons fonts de la Guàrdia Urbana de Barcelona la policia municipal ha fet —fins a aquest dijous a la tarda— 2.391 denúncies i fins a 9.715 avisos a persones per saltar-se el confinament des de l’inici de l’estat d’alarma per aturar la propagació del coronavirus.

Les denúncies es disparen

Segons apunten aquestes dades, l’augment de denúncies s’ha disparat si les comparem amb les d’aquest dimecres, en què constaven 939 denúncies i 5.151 avisos. Just a l‘inici de la declaració de l’estat d’alarma el cos havia tramitat un centenar de sancions.

Pel que fa als locals o comerços de la ciutat que incompleixen el decret, la policia ha aixecat 87 actes d’inspecció i ha fet 583 avisosLes xifres les ha facilitat el tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle. Batlle ha insistit en la importància de complir amb les normes i quedar-se a casa.

També en relació amb la Guàrdia Urbana, el tinent d’alcalde ha dit que hi ha dos possibles casos positius de coronavirus dins del cos que s’estan avaluant i 161 agents confinats.