Divendres de la setmana passada es van suspendre les classes a tot Catalunya però els infants no només han deixat d’anar a l’escola. Com la resta de persones, tampoc no poden fer ús dels espais públics per esbargir-se ni visitar zones infantils ni parcs. Per això, aquests dies de confinament per l’alarma del coronavirus, s’estan convertint en tota una prova de creativitat i imaginació, tant per a ells com per als seus progenitors.

De les gimcanes casolanes a les tendes de campanya

Omplir les hores de dia

sense moure’s de casa no sempre és fàcil amb la canalla. La majoria de centres educatius envien propostes d’activitats als alumnes i, fins tot deures, perquè no perdin l’hàbit d’estudi durant els dies que duri el confinament. Això no treu, però, que els pares i mares hagin hagut de fer un esforç extra per pensar activitats que puguin entretenir els seus fills. Molts d’ells han optat per crear gimcanes casolanes en què els nens han d’esquivar i saltar per sobre del mobiliari o aixecar tendes de campanya perquè hi entrin i s’hi amaguin. En la major part del casos els materials són improvisats: cartrons, fustes i, fins i tot, llençols vells.

Altres de les activitats que més agraden aquests dies de confinament són la pintura, jugar a la pilota, regar les plantes o passar el temps amb el gos. A més, molts pares i mares han de combinar la cura dels fills amb la feina, ja sigui presencial o teletreball.