El director adjunt operatiu de la Policia Nacional, José Ángel González,  ha dit que els certificats autoresponsables de desplaçament, publicats avui per la Generalitat, li semblen una bona mesura, tot i que ha reconegut que no en tenia constància. El responsable policial ha afirmat que “tot el que ajudi al fet que en els controls puguin tenir alguna cosa que certifiqui on van, no és una mala mesura“.

González ha estat preguntat per la qüestió a la roda de premsa que fan diàriament els responsables policials arran d’una pregunta formulada per un diari, que afirmava que “el Departament d’Interior de la Generalitat està imprimint salconduits oficials“, i preguntava la validesa d’aquests papers si l’autoritat competent és el Govern espanyol.

Certificat d’autoresponsabilitat

Justament hores abans, en la roda de premsa del govern català, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha donat més detalls d’aquest certificat d’autoresponsabilitat que està penjat a la pàgina web de la Generalitat i la pàgina de referència del coronavirus. Buch ha afegit que aquest certificat ha estat valorat positivament en el Comitè Tècnic i en el Comitè Assessor en el marc del Procicat per malalties emergents. El conseller ha afegit que és una eina que pot servir “per millorar la mobilitat i per ajudar a la informació de la ciutadania“. Per acabar, ha destacat que s’ha habilitat un apartat de preguntes freqüents sobre aquest document.