El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha assegurat que la demanda de transport públic ha baixat quasi un 83 % respecte d’un divendres laborable sense decret d’estat d’alarma pel coronavirus. Això sí, ha recordat que per garantir que les persones que treballen en serveis essencials puguin desplaçar-se amb tranquil·litat el transport públic manté una oferta àmplia: el metro funciona al 70 %, el bus al 50 %, mentre que el tramvia ho fa al 60 %. A més, ha assegurat que ara com ara no s’ha registrat cap situació de congestió en la xarxa de transport públic de la ciutat.

Disminució dràstica de l’accidentalitat

En la seva compareixença per actualitzar les dades sobre la gestió de la covid-19 a la ciutat, Batlle ha reconegut, també, que durant els dies de confinament el trànsit rodat a la ciutat s’ha reduït de manera dràstica. La principal conseqüència d’això ha estat una reducció de l’accidentalitat molt notable: del centenar d’accidents que es produeixen normalment a la ciutat, s’ha passat a una desena en els últims dies.

La Guàrdia Urbana, plenament operativa

Batlle ha destacat que existeix una bona coordinació entre els diferents cossos de seguretat que operen a la ciutat, com són la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, que es dediquen principalment a fer complir el decret d’estat alarma a la ciutat. A més, ha recordat que la policia municipal està plenament operativa per tal de garantir -sobretot- que els ciutadans segueixen responsablement les recomanacions de confinament: “Es fan crides i advertiments a la ciutadania perquè es compleixin les directrius”.

Pel que fa a les afectacions que pateix actualment el cos de la Guàrdia Urbana, Batlle ha reconegut que en aquest moment hi ha 204 agents de la policia municipal confinats i cinc amb covid-19, a l’espera, però, de confirmació a través d’anàlisis de sang.

Més de 4.000 denuncies a particulars

En compareixença des de l’Ajuntament, Albert Batlle ha reconegut que els cossos de seguretat han fet 4.112 denuncies a ciutadans per saltar-se les normes del decret d’alarma i quasi 13.000 advertiments. També s’han obert 93 actes d’inspeccions a locals i 783 a comerços.

 

Crida a la “paciència i la tolerància”

Batlle, com la resta de responsables municipals ha volgut apel·lar, un cop més, al civisme de la ciutadania i ha fet una crida a incrementar “la paciència i la tolerància” entre els veïns de la ciutat. En aquest sentit s’ha referit concretament a les obres que es produeixen a l’interior de les cases. El  tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat ha demanat als ciutadans que les redueixin al màxim en la mesura que els sigui possible per tal de reduir també la runa que se’n deriva i que han de recollir els serveis de neteja.

Per acabar Batlle, ha assegurat que actualment no hi ha cap problema d’abastiment, ni de productes d’alimentació ni de productes farmacèutics.