El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat que el confinament nocturn ha vingut “per quedar-se bastant de temps”. Sàmper ho ha explicat en una compareixença conjunta amb la consellera de Salut, Alba Vergés, on s’ha anunciat la prórroga de les restriccions per frenar els contagis de la covid durant 10 dies més, fins al 23 de novembre.

“Afecta relativament poc a les persones”

El titular d’Interior considera que el toc que queda, que prohibeix la mobilitat al carrer entre les 22 i les 6 h cada dia de la setmana, “afecta relativament poc a les persones”, a diferència d’altres restriccions i, per tant, és molt probable que es mantingui en el temps. En aquest sentit, Sàmper ha dit que no se sap quan s’aixecarà aquest confinament nocturn. “No ho sabem si fins al final de la pandèmia”, ha pronosticat.

Sàmper, com també ha explicat Vergés, ha dit que a mesura que els índex mèdics s’estabilitzin i millorin es podran anar aixecant les limitacions de mobilitat. La pròrroga de les restriccions fins al 23 de novembre inclou la pròrroga del confinament nocturn, del confinament perimetral municipal de cap de setmana i, també, del confinament perimetral de Catalunya.