Salvador Mañosas sempre ha viscut al districte de Sant Martí i concretament a la plaça de la Palmera, al barri de la Verneda i la Pau, hi resideix des de fa gairebé 50 anys. Es va implicar amb el moviment veïnal arran de les reivindicacions que van tenir lloc a la zona durant la dècada dels 80. És el president de la l’Associació de Veïns la Palmera Centre des de l’any 2007, ha estat membre fundador de la Coordinadora d’Entitats Eix Prim i de la Plataforma Nord-est Sant Martí i també vocal de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona.

Les medalles pròpies

A banda de liderar les principals reivindicacions d’aquesta part de la ciutat els darrers anys, ha impulsat a més diverses iniciatives que han tingut incidència com la vocalia de gossos dins l’associació de veïns o l’Escola de Sardanes de la Palmera.

També ha participat en la consecució de l’Escola Pere Calafell i el compromís de la reforma del pont de Santander conjuntament amb altres líders veïnals de l’entorn. Ara treballa per aconseguir una posada al dia de la plaça de la Palmera i el cobriment de la Gran Via, entre altres reivindicacions.

El líder veïnal de la Palmera

La plaça de la Palmera s’ubica dins del barri de la Verneda i la Pau i és l’epicentre d’una barriada amb identitat i reivindicacions pròpies. Salvador Mañosas, president de l’associació de veïns de la zona, rebrà al final d’aquest any 2020 la Medalla d’Honor de Barcelona, a proposta del districte de Sant Martí, en reconeixement a la seva trajectòria al servei del barri. Mañosas explica que fa extensiu el guardó a la junta de l’entitat i també a qualsevol veí que s’hagi implicat alguna vegada en una reivindicació o activitat de manera altruista.