El Tribunal Suprem ha celebrat aquest dijous la vista oral per debatre el recurs de cassació que va presentar el president de la Generalitat, Quim Torra, sobre la seva inhabilitació. La vista s’ha allargat poc més d’una hora. Tot i que el president no ha estat citat a declarar, sí que ha estat a dins de la sala assegut entre el públic.

Boye demana elevar el cas al TJUE

Per part de la defensa del president ha intervingut el seu advocat, Gonzalo Boye, que ha defensat que la Junta Electoral Central no era ni l’òrgan competent ni superior per exigir la retirada de la pancarta al president. També ha denunciat que s’han vulnerat diversos drets al llarg del procés judicial, com ara el d’un jutge imparcial i la llibertat d’expressió. Per això ha demanat elevar el cas al Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Fiscalia i Vox reiteren la inhabilitació

La fiscalia i Vox, que exerceix d’acusació popular, no hi estan d’acord i han tornat a demanar que se l’inhabiliti un any i mig tal com va sentenciar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La resolució del tribunal serà ferma i d’aplicació immediata, de manera que en cas que es confirmi la inhabilitació, el govern català no tindria president. El vicepresident, Pere Aragonès, n’assumiria algunes de les funcions. Tots els consellers quedarien destituïts i es mantindrien en funcions fins a la constitució d’un executiu nou.

Delegació en suport a Torra

Torra ha arribat al Tribunal Suprem acompanyat del vicepresident, Pere Aragonès, de la portaveu del Govern, Meritxell Budó, dels líders d’Òmnium i l’ANC, Marcel Mauri i Elisenda Paluzie, dels diputats al Congrés de JxCat Laura Borràs i Sergi Miquel, dels d’ERC Montse Bassa i Gabriel Rufián, i del de la CUP, Albert Botran.