L’Ajuntament comprarà l’edifici de l’antiga escola bressol Pere Calafell, a Sant Martí de Provençals, en els propers mesos. Ho farà després d’arribar a un acord amb el propietari, CaixaBank. Ja ha format, però, una comissió amb entitats veïnals de la zona per decidir els usos d’una part de l’espai. Seran els que tenia antigament, una escola bressol. JOSEP MARIA MONTANER, regidor de Sant Martí “És un fet totalment positiu perquè implica disposar d’un nou equipament educatiu en un termini més o menys pròxim. Lògicament s’hauran de fer obres de reforma interior per adequar-lo als usos.” De fet, serà la llar d’infants que s’havia d’ubicar als baixos de la futura biblioteca de Sant Martí, encara per construir. Quedaran lliures per uns altres usos. Pel que fa a l’edifici de l’antiga Pere Calafell, de tres mil metres quadrats, es reformarà una part per a l’escola bressol i en una segona fase es condicionarà la resta per a un equipament encara per decidir. Els veïns en reclamen un per a joves. SALVADOR MAÑOSAS, plataforma Nord-est Sant Martí “La resta el que volem és un espai polivalent per a joves. Un tipus La Fontana, perquè el puguin gaudir tots els barris de Sant Martí.” Fa pràcticament un any, a finals de juliol, l’escola bressol Pere Calafell va tancar a causa dels problemes econòmics de l’associació que la gestionava. La previsió és que torni a obrir com a llar d’infants municipal durant el mandat actual.

L’escola bressol Pere Calafell va tancar el juliol passat després de més de 50 anys al barri de Sant Martí de Provençals. Un any després, l’Ajuntament ha anunciat que comprarà l’edifici on s’ubicava per recuperar-ne una part com a llar d’infants municipal. Preveu condicionar-lo per posar-la en marxa durant aquest mandat. Quedarà per a una segona fase la reforma de la resta de l’espai, que els veïns reclamen que es destini a un equipament per a joves.

L’Ajuntament adquirirà en els propers mesos l’edifici de l’antiga Escola Pere Calafell, que va tancar fa un any, després d’arribar a un acord amb el propietari de l’edifici, CaixaBank.

L’edifici, situat al carrer d’Andrade, número 184, té 3.000 metres quadrats i es convertirà en una escola bressol per al barri de Sant Martí de Provençals, aquest cop pública. La decisió s’ha pres en una comissió amb les entitats veïnals de la zona, que han pogut opinar sobre els usos de l’immoble.

De fet, la instal·lació és prou gran com per acollir un segon equipament que es construirà més endavant, probablement en el mandat municipal següent. Les associacions de veïns de la zona reclamen que es destini a un espai polivalent per a joves a l’estil del Boca Nord del Carmel o La Fontana de Gràcia.

Amb aquesta operació, el consistori també allibera els baixos de la futura biblioteca de Sant Martí. S’hi havia d’ubicar l’escola bressol municipal, que finalment anirà a l’edifici de l’antiga Escola Pere Calafell. Té previst fer-los servir per a uns usos encara per definir però que és possible que vagin més en consonància amb els de la resta de l’espai.