La plataforma Nord-est Sant Martí recull signatures per reclamar que la reforma del pont situat entre el carrer de Santander i la via Trajana es faci al més aviat possible. Expliquen que la passera és inaccessible per a les persones amb mobilitat reduïda i perillosa per als vianants, sobretot pel flux elevat de trànsit que hi circula. Per això, reclamen que l’Ajuntament executi el projecte que té previst en aquest mateix mandat.

El pont és el pas utilitzat per molts cotxes en direcció a Sant Adrià de Besòs i pels camions i furgonetes que van cap als polígons industrials d’aquesta part de la ciutat. Per això, el trànsit de vehicles hi és constant. La passera per als vianants és antiga i no està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. Per això, els veïns reclamen que es reformi: “Considerem que després de 40 anys aquest pont s’ha de remodelar completament“, demana Salvador Mañosas, de la plataforma Nord-est Sant Martí. Ho corrobora Manuel López, de l’Associació de Veïns de la Verneda Alta, que afegeix que l’obra és molt necessària “perquè, entre altres coses, aquest barri està molt deixat“.

Una reforma urgent per als veïns

L’Ajuntament ja té el projecte de reforma, que preveu la desaparició de la passera metàl·lica actual i el manteniment dels dos carrils de circulació afegint-hi voreres i un pas per a bicicletes. Els veïns estan d’acord amb el pla en línies generals, però volen fer-ne el seguiment, principalment, pel que fa al reforç de l’estructura. Ara els veïns volen que se’n asseguri l’execució al més aviat possible. Per això han recollit ja més de 4.000 signatures. Les presentaran al consistori amb l’esperança d’arrencar un compromís de tots els partits perquè la reforma del pont de Santander s’iniciï en els propers mesos.