(ACN) Els Mossos d’Esquadra han detingut un lladre multireincident que en mitja hora va robar cadenes d’or a tres persones grans a Horta-Guinardó. Ha ingressat a la presó. El jove, de 19 anys i amb 26 antecedents policials, els va assaltar per l’esquena per robar-los les cadenes i els penjolls. Els fets van passar el 12 de setembre, quan agents de paisà que patrullaven van rebre l’avís d’un robatori violent a una dona de 91 anys. El lladre l’havia empentada per darrere, li havia pres en penjoll i havia fugit. Els agents el van localitzar a la mateixa zona. De fet, van veure com s’abraonava sobre un home d’edat avançada i li arrencava la cadena d’or, sense adonar-se que els mossos el veien. En la fugida, el lladre es va empassar la joia que acabava de robar.

En mitja hora havia robat a tres persones grans

Un cop interceptat, els Mossos el van escorcollar i li van trobar diverses joies amagades a la roba. La primera víctima va identificar el seu penjoll. Mentre parlaven amb ella, els agents van rebre l’avís que uns minuts abans s’havia produït un tercer robatori a una dona de 73 anys, a qui l’home havia llençat a terra per robar-li la cadena d’or.

Els tres fets van passar en un diàmetre de 600 metres i en mitja hora. El primer va ser a les 9.10 h i, el tercer, a les 9.40 h.

La investigació continua oberta amb l’objectiu de trobar la tercera víctima i localitzar-ne d’altres, ja que el detingut portava diverses joies robades. Dilluns va passar a disposició judicial i va ingressar a la presó. A banda de joies, un dels objectes de desig dels lladres professionals que actuen a la ciutat són els rellotges de luxe.