A partir de la setmana vinent, Salut començarà a vacunar les persones majors de 80 anys anant directament als seus domicilis. Segons ha explicat la sots-directora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, s’estan fent “estudis de transport i estabilitat” de les vacunes un cop ja reconstituïdes per poder-les portar a casa de les persones dependents. També es treballa en una estratègia que permeti aprofitar al màxim les dosis que hi ha en cada vial per no desaprofitar cap vacuna. Es calcula que a Catalunya viuen 406.000 persones de més de 80 anys.

El mateix sistema que la vacuna de la grip

El sistema de vacunació d’aquestes persones de més de 80 anys serà el mateix que s’utilitza per administrar la vacuna de la grip. Això vol dir que serà Salut qui contactarà amb aquestes persones i els informarà de com i quan es farà la vacunació.

D’altra banda, Salut també ha anunciat que en aquesta segona etapa s’inclou la vacunació dels presos, en paral·lel a la dels funcionaris de presons. A més, també s’està treballant per vacunar els odontòlegs.

Els contagiats s’hauran d’esperar sis mesos

D’altra banda, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha dit que “segurament” s’aplicarà el criteri aprovat per Sanitat de posposar sis mesos la vacunació de les persones de menys de 55 anys que ja s’han contagiat de coronavirus.