Tensió aquest dimecres al matí a Nou Barris en dos desnonaments executats. El primer, al carrer d’Aiguablava i, després, els activistes del Sindicat de l’Habitatge del districte i altres veïns han intentat, també sense èxit, evitar-ne un altre al carrer de Briquets, a les Roquetes. Allà s’han viscut moments d’alarma quan un dels dos afectats ha amenaçat de llançar-se per la finestra.

El Sindicat de l’Habitatge denuncia que es tracta d’un pis d’un gran tenidor en el qual vivia una parella des de feia uns 20 anys i, segons relata l’entitat, la propietat en cap moment s’ha prestat a negociar amb ells. Segons expliquen, tots dos han perdut la feina a causa de la pandèmia i no podien pagar el lloguer. De fet, rebien aliments de la xarxa de suport veïnal.

La parella, sempre segons els activistes, sabien que serien desnonats, però havien presentat un recurs i asseguren que no havien rebut cap notificació que el procés seguia endavant. Ara disposen de cinc dies per retirar les pertinences, tot i que els han canviat el pany de la porta.

Al dispositiu han participat fins a set furgonetes dels Mossos d’Esquadra. Un cop efectuat el desnonament, des del Sindicat d’Habitatge de Nou Barris han avisat que aquest dimecres a la tarda convocaran mobilitzacions com a protesta per a aquests dos desnonaments nous.

El segon desnonament polèmic del dia

El primer desnonament ha deixat al carrer una família de quatre membres de la Trinitat Nova, amb la mare i una filla discapacitades. Segons els activistes, la família vivia en un pis de la Sareb i estava negociant un lloguer social.

L‘Ajuntament assegura que la Unitat Antidesnonaments municipal no tenia notificació de cap dels dos casos i que, per tant, no s’havia sol·licitat la presència dels Serveis Socials. “En tenir-ne coneixement la Unitat s’hi ha desplaçat per fer l’acompanyament i intervenció habituals”, afirmen des de l’Ajuntament. En el cas de la Trinitat Nova, en tractar-se de persones amb discapacitat, expliquen que es farà seguiment des del centre de serveis socials de referència.