vacuna coronavirus

La campanya de vacunació contra la covid-19 avança a Catalunya i aquest dimecres Salut ha anunciat protocols nous per administrar les dosis. Les persones de menys de 55 anys que hagin passat el coronavirus sense símptomes greus i no formin part de cap grup de risc hauran d’esperar sis mesos per vacunar-se, des de l’origen de la infecció. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha afirmat que “segurament” se seguirà aquest criteri, seguint les recomanacions del Ministeri de Sanitat.

Argimon ha explicat que es tracta de prioritzar l’administració de les vacunes a la població amb més risc, sobretot si les dosis que arriben són limitades. A més, recorda que les persones que s’han contagiat tenen una “immunitat natural” d’un mínim de mig any.

D’altra banda, també ha avançat que comencen a haver-hi evidències científiques que les persones que han passat la covid “probablement” amb una única dosi podran adquirir la mateixa immunitat que les que n’han rebut dues.

Campanya de vacunació en marxa

Recordem que aquesta setmana s’ha començat a administrar la vacuna d’AstraZeneca a farmacèutics i fisioterapeutes i Salut ha anunciat que a partir de la vinent, s’administarà el vaccí a domicili, a les persones de més de 80 anys. El sistema de vacunació serà el mateix que s’utilitza per administrar la vacuna de la grip.

Vacunació de la covid a Catalunya i Barcelona