La campanya de vacunació continua avançant i aquest dijous el Departament de Salut ha anunciat l’obertura de la vacunació per a la franja d’edat d’entre 40 i 44 anys. El gran interrogant és si el vaccí s’administrarà de forma massiva i simultània a les persones d’entre 16 i 39 anys. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha assegurat que el que s’està parlant a escala estatal és seguir amb l’estratègia de franges d’edat i anar baixant per dècades, com s’ha fet fins ara.

“No podríem enviar un milió de SMS”

Cabezas ha assegurat que un dels motius per encarar la vacunació dels grups d’edat més joves també per dècades és que “no podríem enviar un milió de SMS”.

De fet, fa tot just una setmana, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va avançar que ell apostava per vacunar per franges d’edat també a l’estiu per una qüestió purament organitzativa o logística.

No es descarta fer coincidir algunes franges d’edat

Malgrat que tot apunta que es mantindran les franges d’edat per a les dècades més joves, la secretària de Salut Pública no descarta que es puguin coincidir algunes franges, com de fet ja passa ara. “Pot ser que es decideixi encavalcar algunes dècades d’una manera més junta” i ha reconegut que podria ser “més simultani”.