vacuna astrazeneca infermera amb xeringa i vacuna

(ACN) El Departament de Salut està enviant l’SMS per programar la vacunació amb AstraZeneca a persones amb 66 anys “acabats de fer”. Recordem que el Govern espanyol ha limitat aquest vaccí als 65 anys.

La sots-directora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, ha explicat a RAC1 que s’ha enviat l’SMS a “algunes persones que estaven a punt de fer 66 anys o acabaven de fer-los”. Ha assegurat que aquestes persones “no tenen cap risc” per rebre el vaccí perquè està aprovat per a majors de 18 i ha insistit en la petició d’eliminar el topall. D’altra banda, ha demanat a la població de 60 a 65 anys que esperi a rebre l’SMS abans d’accedir al web per programar la cita perquè s’estan prioritzant les persones que presenten més risc davant de la covid.

Cabezas ha explicat que no hi ha suficients vacunes per immunitzar encara tota la població d’aquesta franja d’edat i per això s’han començat a enviar SMS a aquelles persones que presenten més risc. “Els que l’han rebut són els prioritaris i demanaria que, sobretot, siguin aquests els que demanin la cita perquè la resta poden esperar”, ha manifestat. Ha explicat que ella mateixa està en aquest grup d’edat i esperarà a rebre el missatge: “Esperaré que em toqui el meu torn”.

95 % de les cites plenes

La responsable de vacunació del Departament ha reconegut que estaven “expectants” per veure quina resposta donaria la ciutadania en la represa de la vacunació amb AstraZeneca i ha celebrat que hagi demostrat que té “molta confiança” en el vaccí. Ha reconegut, però, que no esperaven que circulés tant el portal on es pot accedir a programar la vacuna i que persones que no havien rebut l’SMS s’hi apuntessin.

Actualment el 95 % de les cites disponibles estan plenes, tot i que esperen poder ampliar-les amb l’arribada de 17.000 vacunes d’AstraZeneca previstes per a aquest divendres. En total, hi ha més de 100.000 persones citades.

Recuperar certa normalitat a finals d’estiu

De cara al futur, Cabezas ha considerat que es podrà recuperar certa normalitat quan s’hagin vacunat totes les persones de risc i ha augurat que això podria pasar “cap a mitjans d’estiu”. “A finals d’estiu tindrem una xifra molt maca de vacunació”, ha afegit, sense concretar-ne el percentatge. Ha afegit que això, sumat a una baixada de la incidència, ha de permetre viure “una mica més a prop dels altres”.

Ramentol demana paciència

El secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol, assegura que la setmana vinent, quan arribin més vacunes, es podrà tornar a sol·licitar la vacunació a través de la web. Demana paciència a la població i reitera que consideren de risc totes les persones de la franja d’entre 60 i 65 anys. A més, Ramentol celebra que l’aturada temporal d’AstraZeneca no hagi fet agafar por a la població.