Marxa de Vox

(ACN). La fiscalia demana tres anys de presó a un participant d’una manifestació de Vox que el maig del 2020 va increpar dos joves que mostraven una bandera LGTBI. Quan es van produir els fets, l’Ajuntament ja va anunciar que portaria aquesta agressió homòfoba a la fiscalia.

Els fets van tenir lloc el 23 de maig del 2020 a Barcelona, quan l’acusat estava participant en una manifestació de Vox i, en veure dos joves que mostraven una bandera amb l’arc de sant Martí va començar a insultar-los i va mostrar una actitud “agressiva i hostil” pujat en un dels cotxes que participava en la marxa. La fiscalia assegura que es va generar un ambient d'”elevada tensió”, motiu pel qual un dels joves va guardar la bandera. L’acusat es va ficar al vehicle quan va sentir les sirenes de la policia i va marxar del lloc.
L’acusat va proferir insults com “fill de puta, ets una merda, vine aquí que et mataré, fill de puta” o “marica de merda, et mataré”.

La fiscalia considera que els fets constitueixen dos delictes d’amenaces i que hi concorre l’agreujant de discriminació per motius d’orientació sexual. Per això, demana una pena de presó de tres anys i la prohibició d’apropar-se als dos joves en un radi de 1.000 metres o de comunicar-se amb ells durant cinc anys més al temps de presó que s’estableixi. També reclama una indemnització de 1.000 euros per a cadascun dels joves pels danys morals.