Les persones sordes ja poden contactar directament per videotrucada al 061 Salut Respon, gràcies a la nova versió de l’aplicació que inclou un intèrpret en llengua de signes. El servei, pioner a l’estat, millora l’atenció al sistema de salut a un col·lectiu de prop de 35.000 persones sordes a Catalunya.

Com funciona la videotrucada amb llengua de signes?

La nova funció s’activa a través de la configuració de l’aplicació, seleccionant l’opció llengua de signes. En aquest mateix apartat es pot seleccionar l’idioma de signes en què es vol ser atès: català o castellà. També cal indicar les dades personals i el codi CIP, per tal que en el moment de la trucada el personal sanitari tingui accés a l’historial clínic compartit del pacient. Els intèrprets estan capacitats per donar resposta directa a totes les consultes urgents. Per consultes de salut, l’intèrpret es connecta amb el personal sanitari i trasllada les peticions.

Més funcions de consulta

La nova versió incorpora altres novetats, com un xatbot que dona resposta automàtica a consultes habituals, i si es necessari ofereix un consultor en línia en temps real. També inclou un apartat de preguntes freqüents (FAQS) sobre la covid-19 i altres qüestions sanitàries.