La pressió hospitalària a Catalunya per la covid va a la baixa. Segons les dades d’incidència que ha donat a conèixer Salut aquest dissabte al matí, hi ha 1.369 pacients ingressats als hospitals catalans, 157 menys que en el darrer balanç. Un altre indicador que també millora són els pacients a les UCI: hi ha 475 llits ocupats per malalts crítics, set menys que fa 24 h. Així, cures intensives encadena tres dies consecutius per sota dels 500. Cal recordar que en el pic de la cinquena onada es van notificar gairebé 600 persones a l’UCI.

Pel que fa als contagis, es mantenen en valors similars als del darrer balanç amb 1.594 nous casos notificats i això fa escalar la xifra global fins als gairebé 882.000 positius des de l’inici de la pandèmia. Pel que fa a les defuncions, en les últimes 24 hores s’han notificat 31 nous morts per la pandèmia, que eleven la xifra oficial de defuncions a Catalunya a 23.215.

Les xifres a Barcelona, també positives

La incidència acumulada de casos confirmats (IA7) a Barcelona és de 110, vuit menys que en l’últim balanç, i la ciutat té una Rt de 0,76, una centena més que el dia anterior.