passatgers a la Terminal 1 consultant panell informatiu

A partir d’aquest diumenge, Alemanya traurà Catalunya de la seva llista de zones d’alt risc per coronavirus. També ho farà per a les comunitats autònomes d’Astúries, Canàries, Castella-la Manxa i València, però mantindrà la resta de l’estat espanyol com a zona d’alt risc. Així doncs, aquestes cinc comunitats autònomes passaran a estar qualificades com a zones de risc, la menys greu de les tres categories de què disposa.

A la pràctica, aquest canvi suposa que els viatgers de més de 12 anys que procedeixin d’algunes d’aquestes cinc comunitats autònomes ja no hauran de fer quarantena de 10 dies un cop arribin a Alemanya. Tot i això, sí que serà obligatori presentar un test negatiu de covid o el certificat de vacunació per entrar al país.

Espanya, zona d’alt risc des del juliol

El Govern alemany va qualificar Espanya —juntament amb els Països Baixos— com a zona d’alt risc fa gairebé un mes, el 23 de juliol. Llavors, l’estat espanyol es trobava en ple ascens de contagis per la cinquena onada de la pandèmia i a Alemanya els contagis pujaven de manera “exponencial”.