façana ajuntament de barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha consolidat el termini de pagament dels seus proveïdors en 20 dies. L’Ajuntament va iniciar la reducció del termini de pagament amb l’esclat de la pandèmia. Des del mes d’octubre passat el consistori ha fet els abonaments en una mitjana de 19,9 dies i assegura que en cap moment no ha superat els 20 dies.

Pel que fa a aquest mes de juliol, el consistori ha reduït el temps dels pagaments en 19,6 dies de mitjana. En total, s’han fet efectives 2.652 factures per valor de 50.796.079 euros. Encara en queden 1.370 que es retribuiran en les properes setmanes per un import de 17,31 milions d’euros.

Liquiditat durant la pandèmia

L’objectiu d’aplicar aquests terminis és dotar de liquiditat els proveïdors que els presten serveis. Segons el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, “cal una administració sanejada” que ajudi la ciutadania en la situació econòmica actual garantint al màxim la supervivència empresarial a la ciutat.

El sistema de retribucions agilitzat es va implantar quan es va decretar l’estat d’alarma el març del 2020. El canvi va suposar un repte perquè calia efectuar els abonaments amb un circuit de validació nou pel teletreball, garantint alhora la seguretat i les garanties jurídiques. Segons Collboni, el sistema funciona “tal com s’esperava”.