dona gran caminant pel raval

Segons les dades més recents del Departament de Salut, l’àrea bàsica de salut (ABS) del Raval Sud és la zona de la ciutat amb menys percentatge de persones vacunades contra la covid-19. Això passa en tots els grups d’edat, tant si analitzem les xifres de primera dosi com de pauta completa. Els grups de 20 a 29 anys i de 30 a 39 és on hi ha més diferències.

Si filtrem el mapa per franges d’edat, es pot constatar que el Raval Sud és l’ABS que s’apropa més als tons marronosos. Això vol dir que té menys percentatge de població amb una vacuna administrada o amb el procés acabat. Passa el ratolí per damunt les àrees per saber el percentatge de vacunats a cada zona.

Dels 20 als 29, on més diferències hi ha

La diferència més gran entre territoris queda palesa entre els ciutadans de 20 a 29 anys. Al Raval Sud, el 24 % dels joves ha rebut la pauta completa, mentre que a l’àrea Montnegre de les Corts ho ha fet el 56 %, més del doble.

El següent grup d’edat amb més diferència entre població immunitzada és el comprès entre els 30 i els 39 anys. En aquest cas, el 37 % dels ciutadans que viuen al Raval Sud ja s’han vacunat completament, mentre que a Sarrià és el 66 %.

Tots els districtes dobleguen la cinquena onada

Òbviament, entre els barcelonins més grans no hi ha tanta diferència perquè la campanya de vacunació va engegar abans. Tot i això, el Raval Sud continua registrant el percentatge més baix de la ciutat.

Per ajudar a revertir aquesta situació, l’Ajuntament ha instal·lat en diverses ocasions punts mòbils de vacunació a Ciutat Vella. De fet, actualment és el districte més tocat per la pandèmia. L’últim cop que s’ha col·locat un d’aquests punts per vaccinar-se ha estat el 20 d’agost a la rambla del Raval.